Friday, July 25, 2008

Дещо з історії декупажу



Слово "декупаж" походить від французького decouper - вирізати. Вперше, як вид мистецтва декупаж згадується наприкінці 15 століття у Германії. Саме в цей час там стали вирізати паперові картинки з квітами та китайськими мотивами і прикрашати ними меблі.
Пік захоплення декупажем припав на 18 століття. При дворі Людовіка шістнадцятого цією технікою захоплювались як корелева Марія Антуанетта так і її фрейліни. Нажаль зараз роботи відомої королеви навряд чи можна побачити у виставкових залах Лувру - вони згоріли у пожежі Великої французбкої революції.
В 19 столітті захоплення декупажем стало массовим і з Англії поширилося на Сполучені Штати Америки. Домогосподарки із захопленням вирізали паперових янголят, орнаменти та квіти і прикрашади ними посуд і меблі.
Сьогодні декупаж все частіше з"являється і в Україні. Вироби з декупажем стають прикрасою як стильних апартаментів, створених згідно з ультроновими дизайнерськими тенденціями, так і невеличких затишних осель. І це пояснюється дуже просто: завдяки дукупажу кожна оселя набуває свого неповторного яскравого і дуже особливого колориту. Я рада представити вам роботи виконані у цій старовинній техніці.

No comments: